fbpx
.st0{fill:#FFFFFF;}

Testimoni Rawatan Gel Lutut Klinik Dr Hasbi 

 October 28, 2020

By  Dr Hasbi

Rawatan Menambah Gel Lutut

Setiap hari ada saja yang datang ke klinik untuk mendapatkan rawatan sakit lutut akibat osteoartritis. Ada diantara mereka sudi untuk berkongsi pengalaman dan memberi testimoni bagaimana rawatan gel lutut dapat membantu mereka.

Osteoartritis lutut adalah salah satu penyebab utama kecacatan di negara maju termasuklah negara kita. Ia berlaku dengan perlahan, sedikit demi sedikit lutut bertambah sakit dan rasa sakitnya bertambah sakit dan bertambah lama.

Walaupun tidak ada penawar untuk osteoartritis, terdapat banyak pilihan rawatan yang ada untuk membantu mengurangkan kesakitan, memperlahankan proses pereputan sendi tanpa bergantung pada ubat penahan sakit.

Selain PRP, pilihan rawatan yang populardi Klinik Dr Hasbi adalah prosedur menambah gel lutut (viscosupplementation). Dalam prosedur ini, cecair seperti gel yang disebut asid hyaluronik (HA) disuntik ke sendi lutut. Prosedur ini tidaklah menyakitkan. 

Asid hyaluronik (HA) adalah bahan yang terdapat secara semula jadi yang terdapat dalam cecair sinovial di sekitar sendi. Ia bertindak sebagai pelincir untuk membolehkan tulang bergerak lancar di antara satu sama lain dan sebagai penyerap kejutan untuk beban sendi.

Orang dengan osteoartritis mempunyai kepekatan asid hyaluronik yang lebih rendah daripada biasa pada sendi mereka. Teorinya ialah menambahkan asid hyaluronik pada sendi artritis akan memudahkan pergerakan dan mengurangkan kesakitan.

testimoni rawatan gel lutut

Koleksi Video Testimoni Rawatan

Saksikan koleksi video testimoni pelanggan kami yang telah berjaya melegakan sakit lutut yang dideritai bertahun-tahun selepas menerima rawatan menambah gel lutut. Mereka menerima rawatan dari Dr Hasbi yang terlatih dan mahir dalam rawatan ini.

Dr Hasbi hanya menggunakan gel HA yang berkualiti tinggi dengan harga yang berpatutan. Semua jenama gel HA yang digunakan adalah diimport dari Swiss, Jerman atau US sahaja. Semua jenama ini sudah digunakan di seluruh dunia.

Video Testimoni 1
play
"Dah kurang banyak dah. Sekarang dah boleh naik basikal."
Video Testimoni 2
play
"Lepas suntik terus hilang sakit lega 100% dan boleh berjalan laju."
Video Testimoni 3
play
"Dari berkerusi roda sekarang dah boleh berjalan sendiri."
Video Testimoni 4
play
"Sekarang dah tak bertongkat, selera makan pun dah okey"

Dapatkan Rawatan Gel Lutut!

Dr Hasbi


Hai, saya Dr Hasbi dan pemilik Klinik DR HASBI. Saya akan menulis kandungan blog untuk berkongsi info berkaitan kesihatan.

Your Signature

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!

>